Hotels in Montmatre

Montmatre is zeer bekend. De wijk vind je ten noorden van de Seine in het 18e arrondissement. Kenmerkend is de heuvel (La Butte Montmartre). Veel schilders zoals Van Gogh en Picasso hebben dan ook in Montmatre gewoond en ook nu is het voor toeristen interessant om een hotel te nemen in de wijk Montmatre.

Montmatre is eigenlijk een dorp op een heuvel met kronkelende kasseienstraatjes en mooie vergezichten. Bovenop de heuvel is de prachtige witte Basilique du Sacré-Coeur. Via de koepel heb je een prachtig uitzicht op Parijs. De Moulin Rouge is vlakbij in de wijk Pigalle. Montmatre is door zijn vele winkels en cafés een gezellige wijk en daarom bij toeristen zeer populair als zij een hotel in Parijs zoeken. En ja, het is zeker leuk om in een hotel in Montmatre te verblijven.

 

Hotels in Montmatre

  1. Hotel Le Relais Montmartre is zeer charmant. Denk aan antieke meubels, beschilderde balken, bloemetjes. Vlak bij de de Sacré-Coeur en het gezellige Place du Tertre. Het hotel rustig en romantisch en de kamers zijn modern met airco. In de directe omgeving zijn veel restaurantjes en de metro is dichtbij zodat je ook de andere Parijse bezienswaardigheden zo kan bezoeken. De Moulin Rouge is trouwens maar drie minuten lopen van het hotel.
  2. Hotel Le Squara ligt vlak bij de Moulin Rouge. Het kleine designhotel is gevestigd in een sfeervolle 19e-eeuws gebouw op 1 kilometer van de Basilique du Sacré-Cœur. Kamers zijn stijlvol (design met felle kleuren) en voorzien van alle gemakken zoals ook airco. Metrostation Blanche is dichtbij zodat je zo de andere bezienswaardigheden in Parijs kan bezoeken.
  3. Hotel Montmartre Mon Amour. Locatie is super (slechts 180 meter van de Sacré-Coeur) in het hart van de wijk Butte de Montmartre. Je wandelt binnen tien minuten naar de Moulin Rouge of de Place du Tertre. Kamers zijn stijlvol ingericht (met airco) met als thema de liefde. Zo vind je in elke kamer foto’s van beroemde koppels uit de 19e en 20e eeuw.

 

Goedkope hotels in Montmatre

  1. Hotel Roma Sacré-Coeur is zeer betaalbaar en ligt vlakbij alle bezienswaardigheden in Montmatre. Pal naast metrostation Lamarck-Caulaincourt zodat je ook zo in de rest van Parijs bent. De kamers zijn eenvoudig (wel gratis wifi). Vraag om een kamer op de bovenste verdieping. Via het balkon heb je een mooi uitzicht en de kamers zijn geïnspireerd op werken van Franse schilder Georges Braque.
  2. Hôtel Lumières is een betaalbaar designhotel. Het hotel ligt dicht bij Gare Du Nord en op 650 meter van het metrostation Jules Joffrin. Binnen 15 minuten lopen ben je bij de Moulin Rouge en de Butte Montmartre met de Sacré-Cœur. De kamers hebben een eigen badkamer en zijn modern ingericht met lichteffecten! Wifi is gratis.
  3. Hôtel Bellevue is een goedkoop maar schoon hotel. Locatie is super (vlakbij de Sacré-Cœur). Eenvoudige kamers met eigen badkamer en wifi. Metrostation Anvers ligt op 160 meter.

Kijk hier voor meer goedkope hotels in Montmatre.

Laat wat van je horen

*