Hotels in Montparnasse

Montparnasse ligt wat verder van het centrum (14e arrondisement) ten zuiden van de Seine. Veel nieuwbouw en daarom minder sfeervol. Veel zakenhotels dus buiten het zakenseizoen kun je hier soms leuke aanbiedingen voor hotels krijgen.

Aan het begin van de vorige eeuw werd Montparnasse het internationale verzameloord van avant-garde kunstenaars (als opvolger van de wijk Montmatre). Belangrijkste attractie nu van Montparnasse is de hoge wolkenkrabber van 210 meter hoog, de Tour Montparnasse, die centraal in de wijk staat. De 56e verdieping van de Tour Montparnasse is toegankelijk voor het publiek. Van hieruit heb je een prachtig zicht over Parijs. En als je een nog beter zicht wil kan je via trappen tot bovenop de toren, naar de 59e verdieping. Hier heb je een fantastisch 360 graden uitzicht over de stad. Bekijk hiervandaan ’s avonds eens de Eiffeltoren! Een andere toeristenattractie is de begraafplaats Cimetière du Montparnasse waar bijvoorbeeld Sartre begraven is.

 

Hotels in Montparnasse

  1. Hotel Istria is een knus hotel. Vele kunstenaars hebben in het verleden hier gelogeerd zoals Duchamp, Man Ray en Rilke. De kamers hebben een eigen badkamer en airco. Draadloos internet is gratis. Metro (station Raspail) is dichtbij (100 meter) en het park Jardin de Luxembourg ligt op 10 minuten lopen van het hotel.
  2. Hotel Villa des Artistes is een luxe hotel. In de zomer is de serre uitlopend in de  tuin een bijzonder aangename plek om je ontbijt te gebruiken. De kamers zijn fraai ingericht in verschillende stijlen varierend van klassiek, kubistich en surrealistisch en van alle moderne voorzieningen als fijne bedden, badkamer, airco en gratis wifi voorzien. Het hotel ligt naast een metrostation (Vavin) en binnen twee minuten lopen van de Jardin du Luxembourg. In de buurt is er meer dan genoeg aanbod van restaurants en cafés.
  3. Hotel Le Sainte-Beuve is een stijlvol hotel en ligt ideaal voor een bezoek aan de galeries op de linkeroever van de Seine. In de hal is een open haard. En de kamers zijn mooi ingericht met moderne en klassieke kunst. Het hotelletje ligt in een rustige straat met op loopafstand St-Germain Des Prés en de Luxemburgse Tuin (Jardins du Luxembourg). Bijzonder vriendelijk personeel. Kortom een sfeervolle luxe hotel in Parijs.

Goedkope hotels in het Montparnasse

  1. Hotel Residence Du Palais heeft een mooie ligging tegenover de Jardin du Luxembourg. Het hotel heeft een leuke binnenplaats/terras en ligt op 5 minuten lopen van metrostation Notre-Dame-des-Champs.
  2. Hotel Odessa ligt bijna aan de voet van de Tour Montparnasse en het Quartier Latin,  Saint-Germain-des-Prés en Jardin du Luxembourg (Luxemburgse tuin) zijn zeker lopend te doen. Het hotel heeft ook familiekamers en gratis draadloos internet.
  3. Hotel de l’Orchidée  heeft een bloemrijke binnentuin en ligt dichtbij een metrostation (Pernety). De  kamers hebben een eigen badkamer en gratis draadloos internet. Tip: vraag om een kamer met uitzicht op de binnenplaats.

Kijk hier voor meer goedkope hotels in Montparnasse.

Laat wat van je horen

*